PER MOLTS ANYS!! GRUPO TOT ES FA MAJOR!

 

365

Hui he tirat la vista enrere, tan sols un poc, un xicotet giró de cap… Hui he vist amb orgull 14 anys, he vist un temps dur, però preciós, intens i divertit, amb més glòries que penes, un temps de treball, esforç i recompenses, però sobretot, un temps de il·lusió!! Il·lusió que va nàixer, un temps abans d’eixos catorze, una idea que aparegué de reunions de amics, de cerveses de facultat i de nits de rialles…

I hui, torne la vista avant, perquè eixos catorze ja han passat, eixos catorze ens han fet mes forts, més grans i fins i tot, (un poc) més sabuts!

Però això no vol dir que hem canviat.. no negaré que alguns tenen menys pel i d’altres mes panxeta, a alguns els ha creixcut la família, a d’altres segueixen amb Peter Pan… alguns i algunes passaren, d’altres arribaren per a quedar-se, inclòs per a marcar segell…hi hagué qui volgué volar.. i volà, però sense perdre de vista el Micalet!… hi han qui s’han fet adults al nostre costat i ara els mires amb orgull, hi han qui pensàvem que mourien, però estan a gust ací prop, en definitiva, HI HAN… però també hi han hagut i hi hauran!!! Per que passen per ací i signen un contracte,  però sempre (quan es pot) TOT,  va un poc més enllà!!

Per a tots ells i elles que han format, formen i formaran la GRAN FAMILIA de GRUPO TOT….les mes sinceres felicitacions… doncs la “il·lusió” es fa major!! Gràcies per fer-la mes gran!!!

PER MOLTS ANYS AMICS!!

JORNADES LÚDIC-EDUCATIVES

Des de Grupo Tot, portem més de 15 treballant en pro de la infància, l’adolescència i la joventut. En esta línia, hem desenvolupat diferents projectes en format de Jornades Lúdic-Educatives, en les que, baix els principis de l’Animació Sociocultural, plantegem objectius de transmissió de valors, conscienciació de problemàtiques socials, empoderament de la joventut i participació social.

img-20160315-wa0004

Com eixamples d’aquest tipus de Jornades, podem trobar les Fires d’Orientació Educativa, els Cursos de Participació Activa; Les Xerrades per a Joves en aspectes com el Bullying, la violència masclista o l’ús de les xarxes socials; Cursos de foment de l’Asociacionisme, etc.

img-20160405-wa0006

Cada dia, ens trobem mes aspectes en els que previndre, els medis d’informació, ens comuniquen cada dia, noves víctimes, menys oportunitats de treball en edats tempranes, mes dificultats per a l’emancipació…en conseqüència, deguem de treballar per conscienciar a la joventut que el canvi en aquests aspectes comença per ells i elles mateix.

publicacion1

Despedim Orienta’t 2016

Després de 16 anys fent fires d’orientació educativa, es un orgull poder despedir una nova edició, amb la sensació del treball ben fet, i el més important, el agraïment a tots els municipis que enguany han confiat en la nostra tasca, per col·laborar amb els centres docents i els seus orientadors… Pobles com Alginet, Almassora, Alzira, Benetússer, Catarroja, Dénia, Moncada, Puçol, Sueca,  Tavernes Blanques, Teulada i Xábia!! De nou, gràcies a tots i totes!! I enguany, ens despedim de la Fira Orienta’t, amb una entrevista a l’equip d’orientadores, Irene, Montse i Alba, representades en aquest cas per Alba, la coordinadora! Com no, a vosaltres també…Gràcies!

orientadores

 

Hola, Alba, bon dia…. En primer lloc, moltes gràcies per la tasca que haveu portat a terme durant estos 4 últims mesos, informant i orientant a mes de 4000 joves de diferents municipis al llarg de la Comunitat Valenciana, en tots aquells dubtes que pogueren tindre al voltant del seu futur educatiu i laboral.

Com has vist la realitat de la joventut pel que al coneixement del sistema educatiu es refereix?

Com que ens trobem en una època de canvis al govern i en la llei educativa, em pogut observar que tant la joventut que ens ha visitat com el professorat i les mateixes famílies tenen un elevat desconeixement respecte al sistema educatiu actual que tenim al nostre país.

Creus que la joventut te suficients recursos per a poder triar les opcions mes “adequades” per al seu futur?

Baix el nostre punt de vista, l’alumnat no te els suficients recursos per poder conèixer totes les opcions a nivell educatiu que tenen, i moltes vegades sols se’ls mostra una via per poder seguir, quant a dia d’avui tenen la sort de tindre diferents camins per a estudiar el que realment els agrada i motiva.

Penses que estes fires Orienta’t, contribueixen a ajudar als joves en les seues decisions?

Pensem que aquestes fires són totalment necessàries, ja que estan enfocades com a una activitat que complementa la feina dels orientadors i orientadores dels centres educatius. Disposem de diversa informació i els mostren tot el ventall de possibilitats que tenen per seguir estudiant allò que desitgen, quines poden ser les vies d’accés i segons el que ens plantegen els ajudem a fer el recorregut per arribar fins on volen.

Com has vist la participació dels grups a la Fira? És un reflex de l’augment de la participació de la joventut a la societat?

Els joves de avui en dia tenen molts dubtes, posat que com tots, observem diàriament els canvis que estem sofrint la societat a nivell de la inestabilitat i els canvis de lleis, sobretot a nivell educatiu, per lo tant els joves han participat de forma activa, intentant resoldre tots aquells dubtes que els impedeixen poder saber elegir el camí adequat per seguir estudiant. Es nota que participen més a la societat, però també em observat una gran desmotivació.

Penses que els municipis s’han involucrat en aquest projecte??

Pensem que més municipis es deurien haver involucrat, donat que és un benefici per als centre educatius i tot l’alumnat que participa en aquestes fires d’orientació.

També destacar que els municipis que han participat han estat pendent en tot moment de que tot funcionarà correctament, i ens alegra veure l’elevat interès en l’educació dels seus joves.

Quina és la sensació que li queda a un grup d’orientadores com vosaltres, quan “trobeu” allò que està buscant l’estudiant?

La sensació que sentim quant veiem que em ajudat a un alumne o alumna que ve desmotivat completament o desorientat és una gran satisfacció, sobretot perquè a banda de fer la feina d’orientadores en moltes ocasions em tingut que treballar amb l’alumnat la motivació, sobretot en alumnes que es senten etiquetats negativament i pensen que no serviran per a res en la vida, o que no hi ha res que se’ls done bé. Pensem que són edats molt difícils i que de vegades que en aquestos cursos no tingues resultats brillants a l’escola no implica que no pugues estudiar una carrera universitària en un futur. Per a nosaltres les etiquetes són un mal vici que moltes voltes utilitzem sense saber ni pensar les conseqüències que poden tindre en l’altra persona.

Penses que els pares i mares estan implicats en l’educació dels seus fills i filles?

Pel que em pogut observat a les fires d’orientació la família no esta del tot implicada respecte al interès per conèixer les possibilitats que tenen els seus fills o filles, donat que  a les xerrades o portes obertes ha assistit poca gent, quant aquest a banda de ser un bon recurs per a l’alumnat i professorat, també ho és per a mares i pares.

I per últim… que li recomanes, així de primera ma, i a cor descobert, a la joventut de hui en dia, per que al seu futur educatiu es referix?

Nosaltres des de la nostra experiència acadèmica i com a pedagogues, recomanem a la joventut d’avui en dia que no es tanquen les portes als estudis, que potser la ESO no els agrade, o potser no siguen els alumnes més brillants al institut, però tot això canvia en el moment que estudies el que realment t’agrada i et motiva, així que sols em de passar uns anys estudiant allò que no ens agrada o ompli del tot, per poder arribar a aconseguir els estudis que ens faran arribar a treballar del que volem, perquè treballar d’allò que t’agrada és el millor treball.  També, que no trien el que estudiar pel que està de moda o te més eixida a dia d’avui, perquè tot canvia i el que hui te eixida potser demà no tinga tanta, per lo tant sempre els proposem que miren cap al futur i pensen on es veuen realment treballant, però no sols treballant si no agust, motivats, feliços… I sobretot que lluiten per allò que volen!

 

Moltes gràcies i fins l’any que ve!!

 

“Más allá de la Infancia y la Juventud”

IMG-20151014-WA0000 IMG-20151014-WA0001 IMG-20151015-WA0002 IMG-20151015-WA0003

Gracias a la experiencia de años en la gestión de servicios, tanto de nuestra empresa, como de los profesionales que la conforman, podemos abarcar un sector de población muy ilusionante. Los servicios para los mayores, desde actividades de desarrollo personal, actividades de ocio y tiempo libre o áreas más físicas como la fisioterapia y la rehabilitación, son un nuevo objetivo en nuestro afán por crecer.

Ya son varias, las entidades que han confiado en nuestra labor, como colaboración a sus servicios, y deseamos seguir ampliando nuestra experiencia y aportando nuestros conocimientos.

SEGUIMOS TRABAJANDO….!

Las Vacaciones escolares de Pascua han sido un “no parar” de actividades, eventos y puntos de trabajo para Grupo Tot. Desde aquí, una vez más, agradecer a todos y todas quienes confían en nosotros para la realización de sus actividades y por supuesto, a nuestro mejor activo, a los compañer@s que forman parte de Grupo Tot.

En esta ocasión, hemos llevado a cabo diferentes Escuelas de Pascua, como las de Puçol o Catarroja…eventos festivos como la Kermesse de Juegos Populares en Almussafes o la Campaña de Cenicienta en el CC MN4…y este año, como novedad, nos hemos encargado de desarrollar el Campo de Voluntariado Juvenil organizado por el IVAJ en la Villa Romana de Sant Gregori de Burriana…

Y mientras todo esto ocurría, no dejábamos de lado nuestros proyectos en los Centros Comerciales, como La Vital o Ribera de Xúquer, así como nuestros programas de ocio en diferentes municipios (Almussafes, Tavernes, El Perelló,  Lliria o Puçol entre otros)

Enhorabuena a tod@s por los buenos resultados y…..no paramos!!! Ya estamos con nuestros nuevos proyectos!!!IMG-20150407-00550 campo

12 años!!! Se dice pronto…

12 años!!! Se dice pronto…

Cada día, las celebraciones de cumpleaños, son numerosas en el mundo, y cada persona, lo lleva de una u otra forma, los hay de todo tipo; Read More

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies